StartsidaSkivaBiografiKalendariumKontakta oss
 

Om Typ Tre

  Håkan Sund

...undervisar på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm i piano, alla genrer. Han har framträtt som pianist utomlands, som t ex i USA, Japan, Kina, London, Paris, Wien och i Sverige på platser som Berwaldhallen, Gröna Lund och Liseberg samt en rad konserthus.

Han har vidare ackompanjerat sångare som Barbara Hendricks, Håkan Hagegård, Malena Ernman samt spelat med musiker som Toots Thielemans, Victor Borge, Jan Allan och Bengt Hallberg. Håkan har varit sysselsatt med opera, symfonisk musik, barockmusik, musikal och jazz och har även arrangerat i alla dessa genrer.

Han är också dirigent och har dirigerat Radioorkestern, Kungliga Filharmoniska orkestern, symfoniorkestrarna i Göteborg, Malmö, Norrköping, Odense med flera.
Han har dirigerat ett tiotal operor och operetter. Han är även verksam som körledare och har bl a dirigerat Bachkören, Radiokören och Orphei Drängar och har vidare utbildat andra kördirigenter.
Han är kompositör och arrangör av framför allt kör- och orkestermusik och finns utgiven på flera förlag.
Håkan har spelat in många skivor; solo-cd:n 'Magic of the Moment' är utgiven på BIS.

 

  Grethe Rottböll

...från Biskopsgården i Göteborg drömde om att sjunga Mahler. Hon tog lektioner för bl a professor Erik Saedén i Stockholm och gjorde sedan operaroller som Cherubin i Figaros Bröllop, Orfeus i Orfeus och Eurydike, Maddalena i Rigoletto, Prins Orlovskij i Läderlappen, med flera. Hon har verkat som gästsolist hos orkestrar både i och utanför landet samt medverkat vid festivaler som Musik vid Siljan. Hon har framträtt som recitatör, Brechttolkare, oratoriesångerska och konsertsångerska, ofta tilsammans med Håkan Sund.

Grethe debuterade som romanförfattare på Nordstedts vid 25 års ålder och har sedan dess skrivit ytterligare en roman, barnböcker, sångtexter och egna sånger. En av hennes barnböcker har vunnit ett prestigefyllt pris i en nordisk barnbokstävling.

Numer lockar det lilla konsertformatet och samarbetet med Daniel och Håkan i TYP TRE där det finns utrymme för alla genrer och eget textmakeri.

 

  Daniel Birgegård

...tillhör den generation av gitarrister som präglats av den moderna hårdrockens virtuosa ideal. Ett brett musikintresse som ger en folkmelodi samma självklarhet som ett drivet fusion-stycke eller blixtrande neoklassisk heavy metal har fått sitt rätta uttryck med musiker som Håkan och Grethe.

Vidare har studier i klassisk komposition för bland andra Göran Gamstorp fått en elektrifierande motpol under den högt ansedda kurs i improvisationsmusik som omsorgsfullt vårdats till ett unikum inom nordiskt musikliv av Tuomo Haapala och Jörgen Adolfsson vid Uppsala Universitets musikvetenskapliga institution. Hans främsta bekymmer är för ögonblicket att få dygnets timmar att räcka till för fördjupning i bland annat jazz, klassisk persisk musik och modern minimalism som är några av de ämnen en serie högt kvalificerade lärare och gästföreläsare skolat honom i.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Copyright © 2008