StartsidaSkivaBiografiKalendariumKontakta oss
 

Slow Down

Detta är en liveinspelning upsptagen i Giresta kyrka i Uppland 14-15 oktober 2006. Den är ämnad att göra oss så stor rättvisa som möjligt. Ingen torde bli förvånad av att höra oss på konsert - det är så här vi låter! Inte perfekt men helhjärtat.
Eftersom vi överlämnat en del av vårt musicerande åt stundens ingivelse och ofta improviserat kommer just dessa musikaliska ögonblick, förhoppningsvis levande i sin fåfänga strävan mot fullkomlighet, aldrig att kunna återskapas. Det är inte någon skiva man ska lära sig att slappna av till. Tvärtom. Musiken gruppen valt är ämnad att fungera som en "återställare" från ett stressigt vardagsliv till det som livet egentligen handlar om; kärlek, innerlighet, skönhet, lust och död.

 

 


TYP TRE är namnet på en grupp med en elgitarrist, en sångerska och en pianist, vars vägar råkat korsas. Kanske var det på en fest vi första gången spelade ihop, eller i en lokal på Roslagsgatan? Kanske är det så musikaliska möten uppstår - av en slump - och framför oss låg all den musik vi bar i bagaget. Grethe ville sjunga "Didos klagan" och Daniel funderade över vilket sound Purcell borde ha på elgitarr. Håkan ville sjunga "What a wonderful world" och arrangerade in sig tvåstämmigt med Grethe. Daniel undrade om inte Håkan ville följa med honom in i "Den maskulina mystiken" och så bar det av.

Det skedde som överallt annars i världen när musiker möts och tycke uppstår. Man deltar med sin stämma, sitt sound, sina speciella förutsättningar. Vägar korsas och musikaliska möten uppstår. Mellan storband, rockband eller kammarmusiker. Eller några få bara: TYP TRE.

 

Didos klagan

Det finns en väg

Blomsterarian

Flamenco flash flood

Den maskulina mystiken

 

Skivan kan beställas direkt av oss på telefon 08/665 94 30

 

Inspelad 14-15 oktober 2006 i Giresta kyrka.

Tekniker Cécile Grudet, Christian Farcher
Producent Cécile Grudet, Typ Tre
Producentassistent Christian Farcher
Foto Kristian Pohl
Grafisk Design Formgiveriet/Marianne Lundqvist

© 2006 CG Recordings

   

 

 

 

 
Copyright © 2008